Неповносправність це болюче питання в наш час. Багато з нас незнають як відноситись до розумово неповносправних людей. Але і вони також прагнуть любові, так як і будь-хто з нас. Це той зв’язок який з’єднує нас всіх. Тому важливо, щоб ми будували стосунки з такими людьми, випромінювали їм нашу любов, а вони цю любов стократно віддадуть нам.

Один з рухів, який займається з розумово неповносправними- це «Віра і Світло», який зародився в Франції у 1971 році. На сьогодні є понад 14 тисяч спільнот у більш як 80 країн світу. На Закарпатті спільнота була заснована восени 1994 року лікарем-педагогом Крал Едітою, яка родом з Будапешту.

Зараз спільноти «Віра і Світло» існують в Хусті («Скелястий замок»), Тячеві («Яблуневий сад») і в Ужгороді («Виноградна лоза») а також в процесі створення в Мукачеві і Рахові. Члени спільноти збираються раз на місяць, де моляться, співають, малюють, і святкують. На кожній такій зустрічі збагачуються враженнями як і особа неповносправна, так і їхні батьки та молодь-приятелі. Тому радо була прийнята Закарпатським Обласним Благодійним Фондом «Карітас Святого Мартіна» пропозиція від чеського карітасу щоб створити на Закарпатті свічкову майстерню. Для цієї цілі вони надали оснащення для виготовлення свічок. І так в квітні 2010 року відкрила двері в с. Вишкові свічкова майстерня «Світло і радість» для розумово неповносправних осіб і вже з вересня тут регулярно проводяться роботи по виготовленню свічок. Це перший денний заклад на Закарпатті який дає можливість неповносправним разом спілкуватись та розвивати свої здібності, а за допомогою трудотерапії відчувати себе корисними. В закладі три рази на тиждень виготовляють свічки три різні групи: група з Вишкова, яка працює в понеділок, з Хуста в вівторок, а спільнота з Тячева працює в середу.

Ціллю заклада є формування спільноти для осіб неповносправних і приятелів, а також створення такої атмосфери, де робота б з великим задоволенням виконувалася. З неповносправними займаються приятелі, які провадять їх в таємницю виготовлення свічок. Знаємо що неповносправність це не хвороба а стан, який визначає ціле життя такої людини і з відповідною допомогою можна досягти, щоб і вони жили повноцінним життям. «Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і безсильне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильних, і незначне світу та погорджене Бог вибрав».